Gasztronómia

A grand café életérzés minden jellegzetességével nyitott újra a Centrál Kávéház. A 135 éves kultúrtörténeti legenda nem csak az enteriőrt tekintve frissült fel, de ételkínálatában is: a francia és magyar bisztróételek, valamint a comfortfood széles kínálatával, megannyi édes finomsággal, továbbá kényelmes terasszal és irodalmi étlappal várja vendégeit.

Az osztrák fővárosban – és egész Ausztriában – igazi kultusz övezi a fagylaltot: nemcsak a városlakók imádnak fagyizni, de a fagylaltkészítőknek is vannak már hagyományaik. A szezont az év fagylaltja megválasztásával kezdik, tartanak fagyihetet, a gyerekeknek pedig a nyári szünet első hetét édesítik meg csupa nekik való fagyival.

Járni az országot, szép helyeken megpihenni, jó borokat és finom falatokat fogyasztani, miközben kicsit elszakadunk a mindennapok taposómalmától. Ebben segít az Országos Bortúra, Magyarország borturisztikai applikációja!

Átlagosan közel 20 kilogramm péksüteményt fogyaszt évente minden egyes magyar. Ez a szám megduplázódott az elmúlt 5 évben, miközben a kenyérfogyasztás jelentős csökkenést mutat.